14

august

19:30

Tord Gustavsen kvartett møter Susanna Wallumrød


Oslo Jazzfestival


Tord Gustavsen Kvartett møter Susanna Wallumrød

En knallsterk norsk kvartett tar med seg en av våre mest markante vokalister til premiere på et helt nytt musikalsk prosjekt under Oslo Jazzfestival 2012.

Tord Gustavsen Kvartett møter Susanna Wallumrød til en unik meditativ musikalsk dialog. Konserten tar utgangspunkt i instrumentalmusikk av Tord Gustavsen satt sammen med miniatyraktige vokalstykker som han har komponert til tekster fra Midtøstens sufipoesi i engelsk gjendiktning. Kvartettens eksisterende repertoar oppleves i nye perspektiver gjennom møtet med de vokale mantraene, og stoffet bindes sammen til en helhetlig musikalsk reise med sømløse overganger.

Satsene som Susanna Wallumrød skal synge, er tidligere gjort med sangerne i Trio Mediaeval og Tord Gustavsen Trio, og dette uttrykket kan ikke bli annet enn perfekt for Gustavsens lyriske spill og Wallumrøds stemme.

Jazzpianist og komponist Tord Gustavsen har gått fra suksess til suksess etter sitt internasjonale gjennombrudd med albumet “Changing Places” i 2003. For to år siden introduserte
Gustavsen sitt nye band med Tore Brunborg, Mats Eilertsen og Jarle Vespestad på albumet "Restored, Returned", den gangen også sammen med vokalisten Kristin Asbjørnsen, som høstet en Spellemannspris. Kvartetten har siden drevet omfattende turnering og tatt samspillet til et nytt nivå. Tidligere i år slapp de "The Well" til terningkast fem og seks og en utsolgt releasekonsert i Operaen. Albumet oppnådde fjerdeplass på VG-lista i februar og er utgangspunktet for en pågående europeisk turné.

Bare Jan Garbarek og Motorpsycho er representert med flere album enn Susanna Wallumrød på Morgenbladets Topp 100 liste over tidenes beste norske album. Hun er kanskje mest kjent for sine personlige tolkninger av ikoniske låter som ”Jolene” og ”Love Will Tear Us Apart”, men hun har også etablert seg som en original låtskriver, og sist hun gjestet Oslo Jazzfestival presenterte hun det kritikerroste bestillingsverket ”Meshes of Voice” sammen med Jenny Hval. Wallumrød har også gjort seg sterkt bemerket som solist på utgivelsen ”If Grief Could Wait” med harpisten Giovanna Pessi på ECM, der hun tolker musikk av blant andre Henry Purcell og Leonard Cohen på oppsiktsvekkende integrert vis. For tiden er Susanna Wallumrød aktuell med albumet ”Wild Dog” som har fått strålende omtaler i forkant av slippet denne uka.

Besetning: Tore Brunborg (saksofon), Tord Gustavsen (piano), Mats Eilertsen (bass), Jarle Vespestad (trommer), Susanna Wallumrød (vokal)